Палачинки с вряла вода

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
69
335
2k
15
02/03/2020
"Ще разберете тайната на врялата вода при приготвянето на палачинки, щом ги опитате, приготвени по този начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 828
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и солта с миксер на високи обороти за 2-3 минути.

След това прибавете олиото и отново разбъркайте.

Без да спирате миксера, добавете врялата вода, а след това и прясното мляко.

Накрая прибавете брашното и хлебната сода, които предварително сте пресели.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с четка с малко олио.

Сложете един черпак от сместа и разнесете по цялата повърхност на тигана. Печете до готовност от двете страни всички вкусни палачинки.

Поднесете готовите палачинки с домашно сладко, шоколад или сирене. Еднакво вкусни са тези лесни палачинки както със сладка, така и със солена плънка.

Добър апетит!

Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
16.99 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки се правят с перфектния тиган за палачинки, а по случайност (или не) ние имаме такъв. Удобен за работа, лесен за почистване, с керамично покритие - това е вашият нов тиган за палачинки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар