Селска картофена яхния с лукчета

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
01/03/2020
"Връщаме се към селската кухня и тази чудна яхния с картофи и лукчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • лук - 1 купичка, дребен, балучка
  • грах - 3/4 к.ч. консервиран
  • картофи - 600 г
  • домати - 4 с.л. пасирани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукчетата се почистват и цели се слагат в тенджера с малко олио и вода, за да се задушат. Щом омекнат, се прибавят картофите, нарязани на средно големи парчета.

След като леко се задушат картофите, се прибавят червеният пипер, смлените или пасирани домати, а малко по-късно и консервираният грах.

В тенджерата се налива топла вода до нивото на картофите, добавя сол на вкус и яхнията с картофи и лук се оставя да се готви на не много силна температура.

Малко преди готовност на постната яхния се сгъстява с размито в малко количество вода брашно. Прибавя се сухият джоджен и се готви още около десет минути.

Лека и вкусна селска яхния подходяща както за обяд, така и за вечеря.

Селска картофена яхния с лукчета може да поднесете с топъл селски хляб без месене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар