Макарони на фурна с кайма и домати

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
569
461
38
2
28/02/2020
"Солени макарони на фурна с кайма и домати - торта за радост на очите и небцето "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 174
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща, подсолена вода до степен ал денте.

Каймата се запържва в олиото, докато побелее и стане на трохи, към нея се добавя нарязаните на ситно кромид лук, чесън, морков, червени чушки, скълцаните на ситно домати, кафява захар, сол, черен пипер и сушените босилек и риган. Щом заври, се добавят обезкостените и нарязани на дребно черни маслини и тиганът се дърпа от котлона.

В тавичка с ринг се разпределят равномерно на дъното няколко лъжици от сместа от тигана.

Половината макарони се разпределят в тавата, покриват се с половината от доматената смес, върху нея се редят останалите макарони и останалата смес в тигана.

Тавичката се слага на средна решетка във фурната и макаронената торта се запичат на 180 градуса около 25 - 30 минути.

Изчаква се макароните да се поохладят и се маха ринга на тавичката от получената вкусна солена торта.

Макароните на фурна с кайма и домати се нарязват на порционни парчета и се поднасят, гарнирани по ваш вкус.

Аз ги гарнирах с чери домати и листенца свеж магданоз.

Бон апети с тези апетитни макарони на фурна!

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар