ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Парижки ябълков сладкиш

Парижки ябълков сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2721k3k7572
Парижки ябълков сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 4
27/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сочен ябълков сладкиш по парижка рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. Отделно смесете пресятото брашно, солта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете млякото, олиото и почистените и нарязани на тънки филийки ябълки, разбъркайте.

В тава за торти, постлана с хартия за печене и намазана с масло, сипете сместа и заравнете отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и печене за 30 минути.

През това време си пригответе заливката, като смесите разбитото яйце със захарта и разтопеното масло. След уреченото време, залейте приготвения ябълков сладкиш със заливката и върнете във фурната за още 10 минути, да се доизпече.

Този вкусен ябълков десерт много наподобява на нежен ванилов пудинг с парченца ароматни ябълки. Много вкусен и сочен сладкиш!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: