Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа със зелен лук

Гъбена супа със зелен лук

Гъбена супа със зелен лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Чудна гъбена супичка със зелен чук"

Необходими продукти

  • гъби - 800 г печурки
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 800 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • сирене - 100 г Чедър
  • сметана - 100 мл готварска
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на филийки, зеленият лук - на дребно. Слагат се в тенджера със загрята мазнина и се запържват. След като се запържат, се прибавя брашното.

Разбърква се и щом получи златист цвят, се наливат виното и бульонът. Добавят се сол на вкус, мащерка и соев сос.

Ароматната гъбена супа се вари на слаб котлон за около 20 минути.

Сиренето Чедър се настъргва и прибавя към вкусната зеленчукова супа, когато е почти готова.

Налива се готварската сметана и накрая се поръсва смлян черен пипер.

Готовата супа се сервира гарнирана с нарязани пера зелен лук.

Източник на рецептата за гъбена супа със зелен лук: bonapeti

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: