Лесни и икономични солени кифлички

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
23/02/2020
"Лесни солени кифлички с продукти под ръка "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се изливат затопленото мляко, маята и захарта. Разбъркват се леко и се добавят солта, олиото и белтъка от яйцето.

Замесва се меко тесто за кифлички, оформя се на топка, покрива се със свежо фолио и се оставя на топло, докато удвои обема си.

Сиренето се настъргва или намачква с вилица и към него се прибавя шарена сол, след което се разбърква.

Тестото се разделя на топки. Всяка топка се разточва на кръгъл лист и нарязва на триъгълници.

В основата на всеки триъгълник се слага от овкусеното сирене и се навива, така че да се оформи кифличка.

Готовите солени кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят за повторно втасване.

След като се надуят, се намазват с останалия разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Лесни и икономични солени кифлички за цялото семейство!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар