Калугерски ориз с гъби

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
971
30
25/02/2020
"Приятен апетит с този страхотен Калугерски ориз с гъби "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 800 г миск, горски
  • лук - 2 глави, кромид
  • ориз - 1 1/3 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • домати - 5 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в растителното масло и малко вода до полуомекване.

Прибавяме нарязаните на ивички горски гъби и ги задушаваме за около 5-10 минути.

Добавяме изчистения и измит ориз, нарязаните на дребно домати, черния пипер и солта.

Изсипваме сместа в тавичка.

Доливаме още 2 чаени чаши гореща вода, слагаме маслото (нарязано на парченца) и запичаме ястието.

Когато стане готово, изваждаме нашия ориз с гъби и зеленчуци и го поръсваме с нарязания на ситно копър.

Този запечен ориз на фурна е вкусна постна рецепта, подходяща за цялото семейство.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар