Калугерски ориз с гъби

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
25/02/2020
"Приятен апетит с този страхотен Калугерски ориз с гъби "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 800 г миск, горски
  • лук - 2 глави, кромид
  • ориз - 1 1/3 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • домати - 5 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в растителното масло и малко вода до полуомекване.

Прибавяме нарязаните на ивички горски гъби и ги задушаваме за около 5-10 минути.

Добавяме изчистения и измит ориз, нарязаните на дребно домати, черния пипер и солта.

Изсипваме сместа в тавичка.

Доливаме още 2 чаени чаши гореща вода, слагаме маслото (нарязано на парченца) и запичаме ястието.

Когато стане готово, изваждаме нашия ориз с гъби и зеленчуци и го поръсваме с нарязания на ситно копър.

Този запечен ориз на фурна е вкусна постна рецепта, подходяща за цялото семейство.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар