Начин на приготвяне
Маринованото цвекло се нарязва на филийки с помощта на къдрав нож.
Яйцата се измиват и сваряват в подсолена вода до готовност, след което се обелват и също се нарязват с къдравия нож.
В подходящ съд на умерен котлон се загрява олиото и в него се пуска разполовената скилидка чесън. След като си пусне чесънът аромата, олиото се дърпа от котлона.
Цвеклото се нарежда в две порционни чинии, отгоре се поръсва с прясно смлян черен пипер и зимната редена салата се полива с чесновото олио.
Върху цвеклото се нареждат нарязаните яйца, поръсват се с щипка сол и листенца магданоз. Нашата салата от цвекло е готова!
Добър апетит с тази салата с мариновано цвекло и яйца!
Коментари