Салата с мариновано цвекло и яйца

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
368
2
21/02/2020
Приготвяне8 мин.
Готвене8 мин.
Общо16 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • цвекло - 2 глави ферментация
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 - 3 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринованото цвекло се нарязва на филийки с помощта на къдрав нож.

Яйцата се измиват и сваряват в подсолена вода до готовност, след което се обелват и също се нарязват с къдравия нож.

В подходящ съд на умерен котлон се загрява олиото и в него се пуска разполовената скилидка чесън. След като си пусне чесънът аромата, олиото се дърпа от котлона.

Цвеклото се нарежда в две порционни чинии, отгоре се поръсва с прясно смлян черен пипер и зимната редена салата се полива с чесновото олио.

Върху цвеклото се нареждат нарязаните яйца, поръсват се с щипка сол и листенца магданоз. Нашата салата от цвекло е готова!

Добър апетит с тази салата с мариновано цвекло и яйца!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нали
Нали
21.02.2020 22:18
Ще пробвам и аз, много ми допадна.
1
0
Румяна Сакалийска
Много красива салата ☺
2
0