Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода добавяме 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.
В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва пилешката кайма, докато леко побелее. Натиска се непрекъснато с вилица, докато стане на трохи.
Добавят се към пилешката кайма последователно ситно нарязания лук и чесън, половин морков и тиквичките, нарязани на тънки къси лентички или кубчета. След като се задушат зеленчуците, се добавят доматите. Поръсват се с чаена лъжичка кафява захар.
След завирането на доматите, сосът се овкусява се със сол, черен пипер и сух риган и босилек на вкус.
Разбърква се, температурата на котлона се намаля и сосът се оставя да къкри още десетина минути.
Спагетите с тиквички и пиле се поднасят леко навити в порционни чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2 черпака от соса за паста.
Поднасяме готовата паста с подходящо питие.
Бон апети с тази вкусна паста с пилешко!