Празнична млечна салата с репички

ЗорицаЗорица
Копирайтър
111
16
310
1
14/02/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата197
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • репички - 12 бр.
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • зехтин - 2 с.л. екстра Върджин
  • копър - 1 с.л. наситнен
  • орехови ядки - 1 с.л. счукани
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • розова хималайска сол на вкус
  • за украса
  • репички - 2 бр. нарязани на тънки кръгчета
  • копър - няколко клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Репичките се измиват хубаво с гъба се изрязват мустачките и листата. Нарязват се на ситни кубчета, прехвърлят се в купа и се посоляват с розова хималайска сол.

Оставят се за 15 минути, за да се овкусят.

Към нарязаните репички се добавя супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, пресованата скилидка чесън, счуканите орехови ядки, наситнения копър, зехтин екстра Върджин, цеденото мляко.

Приготвената млечна салата се разбърква хубаво и се добавя при необходимост още малко сол на вкус.

Празничната салата се покрива в хладилник за минимум 1 час, за да се овкуси.

Готовата празнична млечна салата с репички се разпределя в две порционни чинии на топки с помощта на лъжица за сладолед.

Всяка порция се украсява с розички от нарязаните на тънки кръгчета две репички и няколко клончета свеж копър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар