Начин на приготвяне
Репичките се измиват хубаво с гъба се изрязват мустачките и листата. Нарязват се на ситни кубчета, прехвърлят се в купа и се посоляват с розова хималайска сол.
Оставят се за 15 минути, за да се овкусят.
Към нарязаните репички се добавя супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, пресованата скилидка чесън, счуканите орехови ядки, наситнения копър, зехтин екстра Върджин, цеденото мляко.
Приготвената млечна салата се разбърква хубаво и се добавя при необходимост още малко сол на вкус.
Празничната салата се покрива в хладилник за минимум 1 час, за да се овкуси.
Готовата празнична млечна салата с репички се разпределя в две порционни чинии на топки с помощта на лъжица за сладолед.
Всяка порция се украсява с розички от нарязаните на тънки кръгчета две репички и няколко клончета свеж копър.
Добър апетит!