Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Руладини»Руладини от патешко магре за Свети Валентин

Руладини от патешко магре за Свети Валентин

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Руладини от патешко магре за Свети Валентин
Снимка: Чародейката
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Руладини от патешко магре за Свети Валентин или за друг повод да отпразнувате любовта"

Необходими продукти

  • патешки гърди - 2 бр. магре
  • за плънката
  • чесън - 1 малка скилидка
  • розмарин - 2 стръка
  • пармезан - 50 г настърган
  • лимонова кора - кората от 1 лимон
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • за соса
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1/2 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Излишната мазнина от патешките гърди се изрязва и се прави прорез по дължината на месото, за да се получи джоб, който ще бъде напълнен с плънка.

2. За плънката се нарязват на ситно стръкчетата свеж розмарина, скилидката чесън, настъргва се кората от един лимон, добавя се към сместа сиренето пармезан, добавя се черен пипер и малко сол и се разбърква.

С получената плънка се пълнят патешките гърди и отворът са защипва с клечки за зъби, за да не излезе плънката.

Посоляват се леко всички руладини със сол и черен пипер. И се оставят получените патешки рулца настрани, за да се овкусят и месото да си почине на стайна температура, за да не се свие при термичната обработка.

3. През това време може да приготвите сос:

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно.

Зелената чушката се почиства от семенцата и също се нарязва на малки кубчета.

Прехвърлят се в тиган със загрятото масло и се запържват до омекването на зеленчуците.

Добавя се брашното и щом се позапържи, се слагат мед и бяло вино.

Налива се пилешкият бульон, поръсва се с мащерка и се оставя на намалена температура на котлона още няколко минути, докато сосът се сгъсти. Поръсва се на вкус със сол и черен пипер.

4. Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее предварително.

5. Поставете руладините от патешко магре с кожата надолу в студен тиган, след което увеличете температурата на котлона.

Дръжте месото, докато мазнината се стопи (около 5 минути), след което обърнете на другата страна и запечете за още 1-2 минути.

6. Прехвърлете патешките руладини в алуминиево фолио, оформете пакетчета и ги сложете в тавичка във фурната за 6-7 минути.

7. Извадете всички вкусни рулца от фурната и оставете месото да си почине, преди да го нарежете.

8. Оформете порции, като нарежете всяко руло от патешко магре на филийки и го гарнирате със сос. Поднесете като ястие за Свети Валентин или по друг специален повод.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: