Меки захаринки

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
60
307
2k
15
12/02/2020
"Меки захаринки за всички у дома "
Приготвяне20 мин.
Готвене3 мин.
Общо23 мин.
Порции60
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 097
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред си разтопете свинската мас. Оставете я леко да се охлади, но трябва да остане течна.

В купа разбийте яйцата със захарта.

Към киселото мляко прибавете амонячната сода и содата бикарбонат. Разбъркайте, за да се погасят и прибавете към яйцата. Добавете маста, ванилията и фино настъргана кора на един лимон или портокал.

Започнете да добавяте на части брашното, предварително пресято.

Щом стане трудно за разбъркване, прехвърлете тестото за курабийки на работния плот и доомесете с останалото брашно до меко тесто.

Пригответе си две тави, покрити с хартия за печене.

От тестото късайте късчета с големина на орех и оформете на топче всички курабийки.

Наредете захаринките в тавите на разстояние. При печене ще се надуят.

Разбийте едно яйце и с помощта на силиконова четка намажете тези меки сладки. Отгоре поръсете обилно с кристална захар.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за 12 до 15 минути, докато леко порозовеят.

След изпичане оставете да се охладят напълно и съхранявайте в затворена кутия до 3-4 дни.

От това тесто се получиха около 60 броя меки захаринки, които изпекох в три тави от тези на фурната.

Много меки и вкусни захаринки от тефтерчето на баба.

Да ви е сладко!

Бележка: 1 ч.ч. = 220 мл

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Има грешка във времето за готвене. Написано е 3 минути. Времето за готвене е по 15 минути на тава, което ще рече около 45 минути
0
0