ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с четири сирена

Талиатели с четири сирена

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2421k1k1943
Талиатели с четири сирена
Снимка: Геновева
1 / 2
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"И да не забравите бялото вино при поднасянето на тези талиатели с четири сирена. Насладете им се максимално"

Необходими Продукти

  • талиатели - 350 г
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • пилешко филе - 200 г
  • сол
  • олио
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
  • универсална подправка - 1 бр. Маги Макарони с 4 сирена
  • вода - 300 мл
  • черен пипер
  • синьо сирене - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • ементал - 50 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите се сваряват в подсолена вода. Прецеждат се от водата и се измиват със студена вода, и се оставят да се доотцеди водата. В дълбок тиган се задушават лукът и чесънът.

След това към тях се прибавят гъбите и пилешкото филе, нарязани на кубчета. Задушава се всичко за около 2-3 минути.

Подправката Макарони с 4 сирена се изсипва в дълбока купа и към нея се добавя 300 мл студена вода, течната сметана и заквасената сметана, разбърква се добре.

Изсипва се в тигана и се оставя да къкри на бавен огън, докато се сгъсти сосът за паста. Накрая се овкусява със сол и черен пипер. Настъргват се 4-те вида сирена и се изсипват в сметановия сос.

Разбърква се и в дълбока тенджера се изсипват талиателите заедно със сос Четири сирена. Разбърква се готовата паста и се сервира с чаша бяло вино. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: