Пълнени патладжани с ориз

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
08/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Патладжани

Начин на приготвяне

Патладжаните се срязват по дължина и се издълбават. Слагат се в подсолена вода за около 15 минути за да се отстрани горчивината им.

След това лодките патладжан се слагат в намазнена тавичка и запичат за кратко.

В тиган се загрява олио и в него се запържват нарязаните на дребно лук, морков, чушка и вътрешноста на патладжана. След като омекнат се прибавя измитият ориз.

Плънката се разбърква, налива се една кафена чашка вода, добавят се сол, червен пипер и чубрица.

След като оризът усвои водата, се разпределя в издълбаните патладжани. Отгоре се подреждат шайби домат, в тавичката се налива около чаша и половина вода и тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Пълнените патладжани се пекат около половин час на 200 градуса, след което се маха фолиото и се допичат за още около 15 минути. Пълнените патладжани с ориз са готови.

Готовите пълнени патладжани се поръсват с нарязан на ситно магданоз.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар