Солен млечен кекс

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
301
901
481
86
7
Солен млечен кекс
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Класически солен млечен кекс - и за закуска става, и за обяд става"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме прясното и киселото мляко.

Натрошаваме овчето сирене, разбъркваме и добавяме на тънка струя разтопеното масло с олиото.

Накрая добавяме брашното размесено с бакпулвера.

Готовата кексова смес изсипваме в намазнена и набрашнена тава.

Поръсваме със сусам и печем вкусния солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути.

Когато времето изтече, сервираме соления млечен кекс като вегетарианска следобедна закуска с чаша ароматен чай.

Кекс със сирене, на който няма как да устоите!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: