Леща плакия на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
07/02/2020
"Днес сервираме леща палкия на трапезата с най-самодоволната усмивка, която може да си представите - има защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете лещата в тенджера със студена вода.

Поставете на котлона да заври и варете около 10 минути. Прецедете водата, измийте отново и налейте друга студена вода.

Прибавете олиото, дафиновия лист и почистените и нарязани на кубчета лук, моркови и чушки. Варите на бавен огън до готовност на лещата.

Прехвърлете сварената леща в тава, посолете на вкус и прибавете доматите, почистените цели скилидки чесън, лютите чушки, нарязания на шайби праз и поръсете с мащерка.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и запечете приготвената плакия за около 30-40 минути, до лек загар отгоре.

Леща плакия на фурна е готова и много вкусна!

С тази постна леща ще зарадвате цялото семейство.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар