Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за месо от печени чушки

Сос за месо от печени чушки

Сос за месо от печени чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • майонеза - 350 г
  • чушки - 6 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л. студена
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме, обелваме и почистваме от семето и дръжките чушките и ги смиламе на пюре, което не е много фино.

Добавяме доматеното пюре и виното и цялата смес добавяме към майонезата.

Разбъркваме хубаво соса за месо и го подправяме с лимоновия сок, солта и черния пипер, а ако е гъст, го разреждаме със студената вода.

Можем да използваме този вкусен сос от чушки бяло вино по стара рецепта като заливка на агнешки кебап, печено свинско и др.

Много апетитен сос за месо от печени чушки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: