ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Сос за месо от печени чушки

Сос за месо от печени чушки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k181
Сос за месо от печени чушки
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме, обелваме и почистваме от семето и дръжките чушките и ги смиламе на пюре, което не е много фино.

Добавяме доматеното пюре и виното и цялата смес добавяме към майонезата.

Разбъркваме хубаво соса за месо и го подправяме с лимоновия сок, солта и черния пипер, а ако е гъст, го разреждаме със студената вода.

Можем да използваме този вкусен сос от чушки бяло вино по стара рецепта като заливка на агнешки кебап, печено свинско и др.

Много апетитен сос за месо от печени чушки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: