Начин на приготвяне
В тиган нагрейте олиото и прибавете измитите и подсушени пилешки бутчета, налейте уни соса и поръсете с черен пипер, пържите от всички страни до златист загар.
Премахнете бутчетата и пробивате предварително нарязаните на дребно лук, чушка и моркови, пържите до лека промяна на цвета им. Прибавете предварително много добре измит и прецеден ориз, запържвате за кратко.
В тава прибавете запържения ориз със зеленчука, подредете пържени бутчета отгоре и поръсете със сол и чубрица на вкус и нарязания магданоз.
Полейте ястието с 900 мл топла вода, нарежете и подредете кубчетата масло отгоре и покрийте тавата с фолио или капак.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути.
Става страхотно пиле с ориз за цялото семейство!