Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Пържени пилешки бутчета с ориз

Пържени пилешки бутчета с ориз

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Пържени пилешки бутчета с ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Класиката си е класика - пилешките бутчета с ориз никога няма да ви разочароват"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • уни сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган нагрейте олиото и прибавете измитите и подсушени пилешки бутчета, налейте уни соса и поръсете с черен пипер, пържите от всички страни до златист загар.

Премахнете бутчетата и пробивате предварително нарязаните на дребно лук, чушка и моркови, пържите до лека промяна на цвета им. Прибавете предварително много добре измит и прецеден ориз, запържвате за кратко.

В тава прибавете запържения ориз със зеленчука, подредете пържени бутчета отгоре и поръсете със сол и чубрица на вкус и нарязания магданоз.

Полейте ястието с 900 мл топла вода, нарежете и подредете кубчетата масло отгоре и покрийте тавата с фолио или капак.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути.

Става страхотно пиле с ориз за цялото семейство!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: