Постна боб яхния

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Постна боб яхния3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За любимата постна боб яхния времето винаги е подходящо"

Необходими продукти

  • боб - 500 г зрял
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. сок
  • лютеница - 1 с.л. домашна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба в студена вода поне за 6 часа. Изхвърля се водата и се налива друга, поставя се на огъна и се оставя да поври 15 минути. Изхвърля се и тази вода, измива се боба и се налива друга. Поставя се на котлона и се вари до готовност.

В тиган налейте олиото и прибавете предварително почистения и нарязан на кубчета зеленчук – лук, моркови и чушки, пържете до лека промяна на цвета на зеленчука. Прибавете доматите, лютеницата и варите до изпаряване на сока.

Прибавете червения пипер, разбъркайте за кратко и сипете зеленчуковата запръжка при боба. След като отново заври, посолете ястието на вкус и поръсете с джоджен яхнията. Свалете боба от котлона и оставете да се задуши за около 10 минути преди сервиране на готовата постна боб яхния.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: