Начин на приготвяне
Сваряваме моркова и яйцата да станат твърди. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки по дължина.
Правим на каша жълтъците с помощта на дървена лъжица.
Жълтъчената каша размесваме с горчицата, сметаната, пасираната пушена риба, разбитото масло, черния пипер и солта.
Разпределяме сместа в белтъците от яйчните половинки. По наше желание можем да ги поставим в плато върху канапе от руска салата.
Време е да направим желирания сос майонеза. Разреждаме майонезата с виното и 2 с.л. студена вода.
Заливаме желатина с 2-3 с.л. студена вода и след като набъбне го разтопяваме на водна баня.
Прибавяме желатина към разредената майонеза, като го изсипваме на тънка струя при непрекъснато разбъркване.
С вече готовия желиран сос майонеза заливаме готовите яйца с плънка от пушена риба.
Украсяваме с клонки от магданоза, фунийки от моркова, ивички от маслините и ветрилца от краставичката.
Да ви е вкусно с тези пълнени яйца, което са ефектно предястие.