Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Яйца с плънка от пушена риба

Яйца с плънка от пушена риба

Яйца с плънка от пушена риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пълнените яйца са деликатес, който трябва да опитате още днес"

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • краве масло - 80 г
  • пушена риба - 150 г
  • горчица - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • майонеза - 200 г
  • желатин - 1/2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • руска салата - 400 бр. (ако правим канапе)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме моркова и яйцата да станат твърди. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки по дължина.

Правим на каша жълтъците с помощта на дървена лъжица.

Жълтъчената каша размесваме с горчицата, сметаната, пасираната пушена риба, разбитото масло, черния пипер и солта.

Разпределяме сместа в белтъците от яйчните половинки. По наше желание можем да ги поставим в плато върху канапе от руска салата.

Време е да направим желирания сос майонеза. Разреждаме майонезата с виното и 2 с.л. студена вода.

Заливаме желатина с 2-3 с.л. студена вода и след като набъбне го разтопяваме на водна баня.

Прибавяме желатина към разредената майонеза, като го изсипваме на тънка струя при непрекъснато разбъркване.

С вече готовия желиран сос майонеза заливаме готовите яйца с плънка от пушена риба.

Украсяваме с клонки от магданоза, фунийки от моркова, ивички от маслините и ветрилца от краставичката.

Да ви е вкусно с тези пълнени яйца, което са ефектно предястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: