Пълнени домати с различни плънки

27/01/2020
"Обожаваме това предястие от пълнени домати, което всеки път впечатлява всички гости "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • домати - 8 бр. еднакви
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • плънка - различни видове по избор
  • За украса
  • зелена салата - 8 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капаче откъм върха на доматите и издълбаваме вътрешността.

Посоляваме доматите и ги изчакваме да се отцедят за около 10 минути. Поръсваме отвътре с черния пипер и лимоновия сок.

Пълним с един от следните видове плънка:

1. Плънка с гъби - вземаме 1 буркан със стерилизирани гъби и ги нарязваме на тънки ивички. Поръсваме ги с 1 с.л. лимонов сок, 4 с.л. зехтин

и сол. Пълним доматите с връх и похлупваме с капачетата така , че да стоят леко отворени. Подреждаме готовите пълнени домати в плато върху листата от зелената салата и украсяваме с клонки от магданоза или както преценим.

2. Плънка от сирена - нарязваме на ренде 2-3 вида различни сирена, добавяме малко зехтин и маслини на лентички и пълним доматите.

Можем да използваме плънка по наше желание, която да се комбинира добре с вкуса на доматите.

Много подходящи за пълнен са Руска салата, Унгарска салата, Салата Снежанка, Европейска салата.

Получават се ефекти Пълнени домати с различни плънки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар