Тиганици

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тиганици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Тези лесни тиганици със сирене са от бабините рецепти. Имаме много любими рецепти за тиганички, но тази е просто неустоима"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 гр.
  • брашно
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме продуктите до хомогенна каша.

Загряваме мазнината в дълбок съд и с лъжица пускаме от сместа в горещата мазнина. Пържим до порозовяване.

Изваждаме тиганиците върху салфетка за да се отцедят от мазнината. По желание можем да поръсим с пудра захар.

Рейтинг

4.5
511
46
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
3 супени лъжици брашно отне моята смес,като цяло зависи колко са големи яйцата.тиганиците се получиха страхотно.
24.02.2023 21:58
Анонимен
Анонимен
С колко брашно
15.06.2019 08:38
2
 Радослава
Радослава
Сега ги правих,много са хубави и моята дъщеря много ги хареса
20.10.2013 10:06
2
катя
катя
майка ги нарича лангиди,и ги прави само с вода,брашно и мая
30.07.2013 12:45
5
1
Елисавета
Елисавета
Тиганици стават и само с брашно и вода.
Тестото се взема с лъжица и се пуска в гореща мазнина. После се ръсят с пудра захар. Слага се брашно колкото да стане като кексово тесо.
14.02.2011 16:16
2
1
stanimir
stanimir
С колко брашно и колко мазнина се правят тиганиците ? Не е уточнено. благодаря предварително.
08.01.2011 15:48
33
6