Ezine.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Източен кус кус с фета сирене

Източен кус кус с фета сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Източен кус кус с фета сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите в соления кус кус, само ни се доверете и опитайте тази екзотична рецепта"

Необходими продукти

  • кускус - 1 ч.ч. или макарони по избор
  • вода - 2 ч.ч. вряла
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 - 2 червени
  • сирене - 200 г фета
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете кускус в съд с капак и долейте врялата вода. Оставете да се запарва под капак, докато течността изцяло се абсорбира.

Отделете скилидките на чесъна, като запазите няколко небелени, а останалите нарежете ситно. В зехтина запържете нарязания на тънки полумесеци лук, нарязаното ситно чили и чесъна.

Кускусът се овкусява със сол се залива със запръжката. В тигана и още малко мазнина се запържват за кратко и небелените скилидки чесън.

Добавят се парченца нарязано фета сирене, скилидките чесън и салатата се поднася с цяла купа върху масата.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: