Начин на приготвяне
Сваряваме твърдо яйцата. Белим и нарязваме на ситно. Шпеков салам и кашкавала също нарязваме на малки парченца.
Почистваме лука, измиваме, подсушаваме и настъргваме на ситно ренде. Царевицата сипваме в голяма цедка и оставяме да се отцеди от сока.
В купа сипваме майонезата, горчицата и соевият сос. Прибавяме настъргания лук и нарязаните шпек и кашкавал.
Сипваме отцедената царевица. Ръсваме черен пипер и разбъркваме. Опитваме на вкус и при необходимост посоляваме (може със сол самардала) салатата с царевица.
Слагаме яйцата и разбъркваме внимателно нашата яйчена салата с царевица и соев сос. Разпределяме приготвената яйчена салата в чинийки и може да украсим с маслини.