Постна чорба от булгур

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
559
461
37
2
14/01/2020
"Една по-различна супичка от булгур, която вече е сред любимите ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 617
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • булгур - 100 г
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 1 стрък лук
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 5 - 6 бр. сухи
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л. препечено на сух тиган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • целина - 3 с.л. ситно нарязани листа
  • подправки - суха мащерка, сол и черен пипер, лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се залива с вряща вода и се захлупва за 30 минути.

През това време се подготвят останалите продукти:

Лукът (кромид и праз лук) се почиства и нарязва на ситно. Прехвърля се в тенджера и се запържва в зехтина, добавят се наситнените морков и нарязания на ситно чесън, най-накрая се добавят брашното, червеният пипер и доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър и половина горещ зеленчуков бульон (или вода) и счуканите или стрити сушени червени чушки.

Оставя се да заври и след десетина минути се слага набъбналият булгур, мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Чорбата къкри на слаб огън още двайсетина минути. Ако ви се стори твърде гъста, може да се добави допълнително количество бульон или гореща вода и се изчаква да поври още десетина минути на умерена температура.

Ситно нарязаните листа целина се добавят след дърпането на постната чорбата от огъня.

Постната чорба от булгур се сервира гореща, поръсена по желание с едро счукан лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар