Патица а ла берноаз

LiLi
LiLi
Новак
13/08/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 100
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Питецата, както е цяла задушаваме в загрятото масло (около 2/3 от него) с малко вода и бульон на тих огън. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз и разбъркваме. Когато омекне и течността се изпари наливаме виното и отново задушаваме.

Нарязваме лука на филии и го запържваме в остатъка от маслото до златисто. Когато лукът омекне го поръсваме с брашното и разреждаме със соса от задушената патица. Оставяме сместа да кипне и варим около 3-4 минути на тих огън. Подправяме със сол и прясно изстискан лимонов сок.

Поднасяме патешкото месо нарязано на порции, обилно залято със сос и гарнитура задушени картофки или ориз, както и салата по избор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар