Патица а ла берноаз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
77
46
13/08/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 157
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Питецата, както е цяла задушаваме в загрятото масло (около 2/3 от него) с малко вода и бульон на тих огън. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз и разбъркваме. Когато омекне и течността се изпари наливаме виното и отново задушаваме.

Нарязваме лука на филии и го запържваме в остатъка от маслото до златисто. Когато лукът омекне го поръсваме с брашното и разреждаме със соса от задушената патица. Оставяме сместа да кипне и варим около 3-4 минути на тих огън. Подправяме със сол и прясно изстискан лимонов сок.

Поднасяме патешкото месо нарязано на порции, обилно залято със сос и гарнитура задушени картофки или ориз, както и салата по избор.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар