Тутманик на бурми

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Тутманик на бурми
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 20 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч. топла
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с 1/2 ч.ч. топла вода, малко брашно и захар, разбъркайте да се получи каша и оставете да шупне.

Пресейте брашното поне 2 пъти, за да вкарате достатъчно въздух и образувайте кладенче. В кладенчето сипете шупналата мая и останалата част от топлата вода, солта. По малко добавяйте брашното, докато се получи меко тесто.

Оставете да втаса.

Пригответе плънката от яйца и сирене, като отделите 1 жълтък за намазване.

Втасалото тесто разделете на 10 топки, потопете ги в мазнината, които разтеглете с ръце, докато се образува малка кора.

В единия й край сложете 1 с.л. от плънката, завийте на руло и разрежете на 2 (получавате 2 бурми), които подредете изправени в тава, която сте застлали с хартия за печене.

Намажете тутманика с жълтък и по желание поръсете със сусам.

Отново оставете да втаса и изпечете за 10 минути на 200 градуса, след което намалете на 180 и изпечете тутманика на бурми до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: