Начин на приготвяне
Избираме специален булгур за чий кюфтета. Измиваме го добре и го заливаме с 1 ч.ч. (без 2 пръста) гореща вода. Чакаме около 30 минути, или докато набъбне хубаво булгурът.
Изстискаме го добре от течността, може и да го прецедим. Смесваме го с настъргани лук чесън, доматена салца и всички указани подправки. Започваме да бъркаме и месим всичко с продължение на 20-30 минути.
От сместа правим като кайма и я увиваме във фолио. Поставяме в хладилника за 1 нощ. След това оформяме продълговати кюфтета от булгур, като леко притискаме с пръсти, за да оставим отпечатъци. Това е нещо характерно за чий кюфтетата.
Готовите безмесни кюфтета поднасяме със свежа салата.