Пухкава празнична погача

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
358
1k
1k
213
2
05/01/2020
"Посрещаме всеки празник с вкусна погача"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо911
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като с помощта на вилица я намачкате със захар и добавите 2 ч.л. от прясното мляко, което затоплете предварително.

Затопленото мляко сипете в удобен за месене съд, добавете белтъците (жълтъците отделете за намазване на питата), активираната мая, солта, олиото и по-малко брашното, докато получите меко нелепнещо тесто.

Намажете с олио тестото и оставете да удвои обема си.

От вече втасалото тесто оформете вашата погача (в моя случай я разточих на голяма кора с дебелина 1 см, разрязах я, като започнах рязането на около 1 см от краищата и увих на руло, след което на охлюв).

Оставете пухкавата празнична погача отново да втаса, намажете с жълтъците и поръсете обилно със сусам.

Изпечете погачата до готовност на 170 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар