Начин на приготвяне
Почистваме лука и го нарязваме на кръгчета. Загряваме зехтина и задущаваме нарязания лук до омекване. В отделен съд с незалепващо покритие разтопяваме рокфора. Овкусяваме го с черен пипер.
Ореховите ядки натрошаваме на едри парчета и ги разбъркваме с предварително разбитите яйца. Прибавяме ги към леко охладения рокфор.
Намазняваме дъното на форма за торти. Отгоре подреждаме задушения лук. Заливаме го със сместа от рокфор, яйца и орехови ядки. Покриваме продуктите с бутертестото, което изрязваме в подходяща форма.
Солената торта се пече около 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изваждане се обръща в подходяща чиния, като внимаваме да запазим формата й.