Сахер торта

ДарияДарияНовак
31/07/2018
"Тази Шоколадова торта, неустоим десерт от виенската кухня и една от най-популярните в света. Затова е на почитн място на нашата трапеза и фейсбук стена "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56 078
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло разбийте на пяна със захарта, един след друг добавете жълтъците и ликьора. Разтопете шоколада, изчакайте да се поохлади и го разбийте към останалата смес. Прибавете смлените бадеми, разбитите на сняг белтъци и галетата.

Леко разбъркайте финално сместа и я сипете в подходяща кръгла форма, застлана с хартия за печене и лекичко намазнена. Изпечете я бавно в умерена към по-слаба фурна. Оставете да изстине и нарежете на 2 отделни блата.

През това време затоплете сладкото или пригответе маслен крем от 120 меко масло, 120 г пудра захар и 100 г разтопен шоколад. Изберете сами кой вид плънка предпочитате.

Слепете блатовете с масления крем или с леко топлото сладко, като и в двата случая мажете тортата и отстрани и заглаждате. Слагате в хладилник да се стегне, а през това време разтопете продуктите за глазурата на водна баня на котлона.

Готовата торта Сахер залейте с глазурата. И оставете отново в хладилник.

Рейтинг

5 5
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
sql
sql
04.08.2013 14:36
Галетата и смлените бадеми заместват брашното :)Много добре! Глазурата също така може да се направи като се темперира черен шоколад за готвене с малко прясно мляко и масло, става убиец!
2
0
galya
galya
01.08.2013 22:36
без брашно?!
1
0