Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Постна печена тиква за Бъдни вечер

Постна печена тиква за Бъдни вечер

Постна печена тиква за Бъдни вечер
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Да приготвим вкусна печена тиква за Бъдни вечер и не само..."

Необходими продукти

  • тиква - 2 кг
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за постна печена тиква за Бъдни вечер е много вкусна.

Първо тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на локумчета. На дъното на тенджера се слага чиния с дъното нагоре. След това се подреждат парченцата тиква, налива се една чаена чаша вода и тенджерата се слага на котлона.

Тиквата се вари на умерена температурата за около половин час. Намазва се с олио тава и в нея се подреждат сварените тиквени парченца.

След като се подредят, се поливат с още малко олио и се поръсват със захар. Тавата се слага във фурната и тиквата се запича за около десет минути до приятен загар.

Поднасяме нашата постна печена тиква на Бъдни вечер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: