Начин на приготвяне
Измиваме доматите и ги настъргваме с едро ренде. Наситняваме чесъна. В дълбок съд сгорещяваме малко олио и запържваме чесъна до златисто. Прибавяме доматите, овкусяваме със сол, черен пипер и 1 ч.л. захар и варим на умерен огън до изпаряване на излижната течност.
Начукваме патешките шницели, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги срязваме на две. Срязваме на две и листовете шунка. Поставяме по 1 парче шунка върху всеки шницел, поръсваме с малко кашкавал и сгъваме на две, като фиксираме отвора с клечки за зъби.
Изпържваме шницелите в сгорещена мазнина от двете страни. Поднасяме патешкото със соса в сосиера. По желание наръсете със ситно нарязан магданоз и добавете гарнитура по избор.