Начин на приготвяне
Промиваме ориза със студена вода, след което го накисваме с хладка вода за около 1 час.
Загряваме маслото и запържваме за кратко ситно нарязания лук. Когато омекне добавяме и наситнения морков и целина. Намаляваме котлона и задушаваме до омекване, като при нужда може да се добави съвсем малко вода.
Когато зеленчуците се задушат, сипваме при тях отцедения ориз. Запържваме го за 1-2 минути, след което го заливаме с пилешкия бульон и задушаваме на бавен огън за около 50-60 минути.
Последно вливаме сметаната и добре разбъркваме. Отделяме около 2 ч.ч. от супата и ги пасираме, след което ги връщаме при останалите продукти. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо и разбъркваме.