Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Бабините кръстачки

Бабините кръстачки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Бабините кръстачки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Кръстачките на баба са най-вкусни със сладко или с лютеница - кой както обича"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 600 мл топла
  • свинска мас - 4 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сирене - 450 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с гореща вода слагаме оцета, солта, свинската мас. На порции добавяме пресято брашно, като разбъркваме.

От всичко омесваме тесто. Оставяме го за 1 час да почине, след което го поделяме на 8 части.

От тях с точилка разточваме на възможно най-тънки кори.

Корите поръсваме в средата със сирене и загъваме навътре.

Трябва да се получи квадратен плик или като гюзлеми.

Всички кръстачки пържим до златисто в загрято олио.

Готовите бабини кръстачки поднасяме с лютеница или сладко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: