Бабините кръстачки

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
652
125
76
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Кръстачките на баба са най-вкусни със сладко или с лютеница - кой както обича"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 600 мл топла
  • свинска мас - 4 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сирене - 450 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с гореща вода слагаме оцета, солта, свинската мас. На порции добавяме пресято брашно, като разбъркваме.

От всичко омесваме тесто. Оставяме го за 1 час да почине, след което го поделяме на 8 части.

От тях с точилка разточваме на възможно най-тънки кори.

Корите поръсваме в средата със сирене и загъваме навътре.

Трябва да се получи квадратен плик или като гюзлеми.

Всички кръстачки пържим до златисто в загрято олио.

Готовите бабини кръстачки поднасяме с лютеница или сладко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: