Ризото с брюкселско зеле

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
14/12/2019
"Прибавяме брюкселско зеле към ориза и получаваме най-вкусното ризото "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се почиства и нарязва на половинки. Запържва се в половината от загрятото краве масло, докато получи златист отенък. Изважда се в отделна чиния и на негово място се слагат счуканите скилидки чесън и нарязаният на дребно лук с останалото масло.

След като омекнат и след периодично разбъркване, се прибавя измитият ориз за ризото. Оризът се запържва и се разрежда с малко от топлия зеленчуков бульон.

След като оризът поеме бульона, се налива още от него. Ризотото се разбърква периодично и се налива от бульона до пълното му изчерпване. Към края на готвенето се овкусява със сол, смлян черен пипер, мащерка и настърган пармезан.

Брюкселското зеле се връща в съда и така се готви още малко време.

След това поднасяме нашето ризото с брюкселско зеле.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар