Ризото с брюкселско зеле

АнабелАнабел
Ветеран
553
2k
1k
218
14/12/2019
"Прибавяме брюкселско зеле към ориза и получаваме най-вкусното ризото "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се почиства и нарязва на половинки. Запържва се в половината от загрятото краве масло, докато получи златист отенък. Изважда се в отделна чиния и на негово място се слагат счуканите скилидки чесън и нарязаният на дребно лук с останалото масло.

След като омекнат и след периодично разбъркване, се прибавя измитият ориз за ризото. Оризът се запържва и се разрежда с малко от топлия зеленчуков бульон.

След като оризът поеме бульона, се налива още от него. Ризотото се разбърква периодично и се налива от бульона до пълното му изчерпване. Към края на готвенето се овкусява със сол, смлян черен пипер, мащерка и настърган пармезан.

Брюкселското зеле се връща в съда и така се готви още малко време.

След това поднасяме нашето ризото с брюкселско зеле.

Добър апетит!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар