ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Кастилска супа

Кастилска супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915149214
Кастилска супа
29/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • шунка - 100 г сушена (хамон)
  • свинска мас - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бульон - 1.2 л месен или пилешки
  • червен пипер
  • хляб - 150 г селски
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме или пасираме чесъна. Шунката нарязваме на ленти, а хляба на едри кубчета.

Загряваме маста и запържваме чесъна на тих огън. Когато покафенее добавяме и шунката и запържваме за 1-2 минути.

Добавяме и кубчетата хляб и червения пипери пържим още 2-3 минути. Сипваме бульона и кипваме супата. Без да я оставяме да ври я сваляме от котлона и разпределяме в глинени купички. Във всяка чукваме по 1 яйце.

Купите със супа и яйце запичаме за 10 минути в загрята на 170 градуса фурна до готовност на яйцето.

Поднасяме купата гореща. По желание можем да поръсим със зелен лук и чубрица.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: