ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Сполучлива содена питка

Сполучлива содена питка

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k5932
Сполучлива содена питка
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Когато ви се хапва домашен хляб, може да забъркате вкусна содена питка с продукти, които има във всяка кухня - бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • брашно - 420 г
  • вода - 200 мл
  • сол - около 1 с.л. или на вкус
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете необходимото количество брашно и сол и ги пресейте заедно.

Гасете содата в 1 с.л. оцет и я изсипете при брашното.

Добавете водата и олиото и разбъркайте с лъжица, докато водата започне да се поема от брашното, след което омесете тесто, което трябва да е меко и много слабо лепнещо.

Разрежете с намазнен нож върха на топката тесто леко и оставете да си отпочине 15 минути.

Изпечете содената питка на 180 градуса за около 30 минути.

Докато сполучливата содена питка е все още гореща, поръсете я с вода и завийте с кърпа, за да омекне.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: