Супа от жълтъци със сирене

25/07/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 675
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бульон - 1.25 л пилешки
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • сирене - 120 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците на яйцата и ги разбиваме заедно със ситно натрошеното сирене. Загряваме ги на много бавен огън, докато сиренето се разтопи.

При непрекъснато разбъркваме постепенно добавяме и пилешкия бульон. Загряваме почти до кипване. Сваляме от огъня и поднасяме.

По желание овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.

От тук насетне в супата може да добавите риба, пилешко или друг вид месо - въпрос на избор.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар