Супа от жълтъци със сирене

25/07/2013
Vessi
отVessiНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 433
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1.25 л пилешки
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • сирене - 120 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците на яйцата и ги разбиваме заедно със ситно натрошеното сирене. Загряваме ги на много бавен огън, докато сиренето се разтопи.

При непрекъснато разбъркваме постепенно добавяме и пилешкия бульон. Загряваме почти до кипване. Сваляме от огъня и поднасяме.

По желание овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.

От тук насетне в супата може да добавите риба, пилешко или друг вид месо - въпрос на избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар