Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещен зехтин. Щом лукът почервенее, добавете и нарязаното на малки парченца телешко месо. Оставете го да се запържи равномерно от всички страни, след което го залейте с виното и малко вода и задушавайте под похлупак около 2 часа. От време на време доливайте още вода.
Към омекналото телешко месо добавете ситно нарязаните домати. Подправете с 1 ч.л. захар , черен пипер и сол на вкус. Добавете още малко вода и варете до сгъстяване на соса.
Добре почистените патладжани увийте във фолио и се изпечете в умерена фурна до готовност. Потопете ги за няколко секунди в студена вода, след което съвсем лесно ги обелете. Отстранете семената им и ги намачкайте в дървено хаванче.
В дълбок съд сгрейте маслото. Добавете патладжанената маса и разбъркайте. При непрекъснато бъркане сипете на струйка прясното мляко.
Сгъстете хайвера на тих огън. Готовия патладжанен хайвер се прехвърля в предварително намазнен огнеупорен съд. В средата му направете кладенче, в което изсипете телешкото месо. Запечете ястието още 20 минути в загрята на 170-180 градуса фурна.