Задушен кефал

Ваня Ли
Ваня Ли
Новак
23/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 829
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно рибата. Разрежете я на две части надлъжно и я посолете.

Смесете половината зехтин с ригана и намажете с тази смес кефала. Запечете рибата по зачервяване на скара (на слаб огън), като от време на време я мажете с подправения зехтин.

В дълбок съд налейте 5 к.ч. вода, добавете почистените и срязани на две скилидки чесън и 3 с.л. зехтин. Изчакайте да заври и прибавете и запечения кефал. Течността трябва да покрива рибите, при нужда долейте още малко.

Намалете котлона и задушавайте кефала за 15-20 минути на тих огън. Остатъка от зехтина се разбива с брашното и прясно изстискан лимонов сок от двата лимона.

Сместа се изсипва на тънка струйка при задушената риба. Оставя се да клокне на котлона, след което се сваля от огъня и се поръсва с пресен риган.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар