Сладоледена торта с кафе

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
128
72
Сладоледена торта с кафе
17/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Сервираме парче сладоледена торта и се наслаждаваме на получените възхищения"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и захарта и се объркват до получаването на еднородна смес. Готовата свес се изсипва в предварително намаслена кръгла форма, така че да обхваща и част от стените и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. Изпечената форма се оставя да се охлади на стайна температура.

В дълбок съд се разбиват натрошеното сирене, какаото и захарта, докато не получим хомогенна маса. Нескафето и ванилията се разтварят в прясното мляко и се добавя към останалите продукти. Постепенно се добавя и разбитата сметана.

Сместа си изсипва върху вече охладения блат, след което се прибира за минимум 4-6 часа във фризера да стегне.

Преди поднасяне гарнираме със шоколадов сироп.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: