Добруджански милинки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
176
2
17/11/2019
"Класическа закуска от добруджански милинки - вкусотия и половина "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 757
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 - 600 г
  • вода - 350 мл. хладка или прясно мляко
  • суха мая - 1 бр.
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • За намазване
  • сирене - 100 г
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • масло - 125 г, полуразтопено
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята със захарта се разтваря в хладката вода или мляко и се оставя на топло да втаса около 10 минути.

След това заедно с останалите продукти се замесва меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Разделя се на 32 топки (в моя случай разпределих топките в две по-малки тави) и се нареждат в намаслена тава. Покриват се с фолио и се оставят да втасат повторно за около 30 минути.

Намазваме милинките със смес от брашно, масло, яйце, сол и натрошено сирене.

Печем добруджанските милинки в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар