Бисквитена торта с маскарпоне и кафе

17/11/2019
"Някак трябва да изчакате да стегне и тогава да си хапнете от вкусната бисквитена торта, която сте поверили на хладилника си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пак. за торта (бели и кафеви)
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 200 г сладкарска
  • захар - 4 - 6 с.л. пудра
  • ванилия - 1 бр.
  • инстантно кафе - 2 ч.л. Нескафе
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази бисквитена торта с маскарпоне и кафе първо в съд разтваряме Нескафе с вода.

В друг съд разбиваме маскарпоне и към него добавяме кафе, прибавяме и двете ванилии и отново разбъркваме.

Разбиваме сладкарска сметана и след това на части я добавяме към маскарпонето.

Разбъркваме с дървена до хомогенна смес.

В даден съд започваме да нареждаме един ред бисквити, покриваме с крема.

Нареждаме втори ред с бисквити какао, отново разпределяме крем, отново бели бисквити, разпределяме и последната част крем, като най-накрая разпределяме смлени орехи.

Поставяме готовата бисквитена торта в хладилник за един ден, тогава консумираме.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар