Печени хрупкави картофи

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
16/11/2019
"Най-хубавата гарнитура към всяко ястие и към всяко питие - хрупкави печени картофки, които заслужават да бъдат на всяка трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 749
  • Преглеждания за месеца619
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват по дължина. Слагат се в дълбока купа и към тях се прибавят сол на вкус, червен пипер, чесън на прах, галета и зехтин.

Хубаво се объркват с ръце, така, че по всяко парченце да полепнат подправки.

Картофите се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, така че да не са един върху друг. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до приятен загар.

Готовите печени хрупкави картофи могат да бъдат поднесени със сос по избор.

Тези печени картофи са лесни, но много вкусни!

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар